2024. április 27. - Zita

Fehér könyv a szellemi tulajdon védelméről

A szellemi tulajdon védelmének jövőbeli fejlesztési irányaira, feladataira, a szakma előtt álló kihívásokra kívánja irányítani a döntéshozók figyelmét a Fehér könyv a szellemi tulajdon védelméről 2007 című kiadvány, amelyet pénteken mutattak be a Magyar S
2008. március 21. péntek 13:36 - Hírextra

A Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Szellemi Tulajdon-védelmi Tanács által 2005-ben indított kiadványsorozat harmadik kötetében két kormányzati dokumentum is helyet kapott - emelte ki Bendzsel Miklós, a hivatal elnöke.

Az egyik fejezet a szellemitulajdon-védelmi jogérvényesítés új eszközével, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület létrehozásával foglalkozik. A feketegazdaság, a szellemitulajdon-jogok megsértésének magas hazai aránya határozott lépéseket, következetes és összehangolt intézkedéseket sürget a hamisítási tevékenységgel szemben - mondta az elnök.

A másik fejezet a szerzői jog időszerű stratégiai, szabályozási kérdéseit elemzi különös figyelemmel az audiovizuális szektorra. A nemzeti audiovizuális stratégiához kapcsolódóan, a médiaszabályozás jelenleg is zajló reformjához kötődve a kiadvány bemutatja a médiajog és a szerzői jog viszonyát, feladatait.

A szerzői jogi szakértőtestület szakvéleményei alapján megismerhető az ismételt sugárzási díjjal kapcsolatos jogviták természete.

Bogsch Erik, a Magyar Szellemi Tulajdon-védelmi Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a Magyarország jövője szempontjából kiemelten fontos a szellemi hozzáadott érték védelme, ugyanakkor a szabadalmi és védjegykultúra szintje továbbra is alacsony. A szellemi tulajdon védelme az állam feladata, ezen a téren előre kell lépni - szögezte le.

A tanulmánykötettel a szerzők a kihívások hatékony kezeléséhez, új szabályozási javaslatok kimunkálásához és a szellemitulajdon-tudatossághoz kívánnak hozzájárulni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását