2024. május 20. - Bernát, Felícia

Centrál Színház lett a Vidám Színpadból

Centrál Színházra változtatta a Vidám Színpad Kht. nevét a társulat kérésére csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés. Bőhm András (SZDSZ) javaslatára azt viszont nem fogadták el, hogy a kht. 14 milliós önkormányzati tartozását elengedjék, és nem járultak hozzá a
2008. június 26. csütörtök 19:49 - Hírextra
Gy. Németh Erzsébet (MSZP) szerint a tartozás elengedéséről azután lehet szó, ha a színház vezetése tételesen és összegszerűen bemutatja az elvégzett és a kötelezettségvállalásokkal érintett felújításokat, illetve, ha ezek nem ellentétesek a társulat közszolgáltatási szerződésével.

Egyhangú szavazással hozzájárult a közgyűlés ahhoz, hogy Arthur Koestler világhírű író tiszteletére szobrot állítsanak a Városligeti fasorban. Egyidejűleg 9 millió forinttal támogatták a szoborállítás 20 millió forintos költségét.

Hozzájárult a közgyűlés ahhoz is, hogy a XII. kerületi Árnyas köz nevét Sztehlo Gábor utcára változtassák. A Tűzoltó utcából kialakított IX. kerületi közterületet Salkaházi Sára parknak, a II. kerületi Világifjúsági parkot pedig Mansfeld Péter parknak nevezték át. Ez utóbbi döntés ellen egyedül Havas Szófia (MSZP) szavazott.

Vita nélkül, egyhangú szavazással támogatta a közgyűlés a Szépművészeti Múzeum térszint alatti bővítéséről szóló javaslatot.

A várost vezető MSZP-SZDSZ koalícióval napközben sok esetben együtt szavazott az MDF is. Így például a Városliget szélére szánt Szónokok Hordója, egy Hyde park jellegű fórum kialakítása érdekében. Az SZDSZ-szel megszavazták azt is, hogy e célra 30 millió forintot biztosítsanak. Mivel azonban az MSZP - Horváth Csaba kivételével - és a Fidesz-KDNP elutasította ezt, végül is pénzt nem adtak a fórum kialakítására.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását