2024. május 6. - Ivett, Frida

Nyolc izraeli diákot avatnak doktorrá

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett nyolc izraeli hallgatót avat ünnepélyesen doktorrá Tel-Avivban Gyenge András izraeli magyar nagykövet július 1-én, kedden.
2008. június 25. szerda 09:07 - Hírextra
Az ELTE Pszichológiai Tanszékének izraeli doktoranduszai sikeresen vizsgáztak, megkapták a PhD fokozatot, de a budapesti doktorrá avatási ceremónián nem tudtak részt venni.

Ezért az egyetem rektora - a felsőoktatási szabályzat 69. paragrafusának 4. bekezdése alapján - engedélyezte, hogy a nagykövet avassa őket doktorrá azután, hogy aláírták a doktori eskü szövegét - magyarázta az MTI-nek Lányi Eszter szakdiplomata.

Gyenge András ezután hivatalosan átadja az okleveleket a pszichológia tanszékén - végzett izraeli hallgatóknak.

Az eseményen részt vesz Roni Fried, az egyik izraeli diáktoborzó cég igazgatója, és a korábban Magyarországon végzett izraeli diákok szervezetének képviselői.

Az izraeli fiatalok érettségi után csak a 3 éves, kötelező katonai szolgálat teljesítése végeztével fontolják meg a továbbtanulást. Ezért jelentkezésük megalapozott. Évente több mint százan felvételiznek csak magyar orvosi egyetemekre Izraelbe érkező, két magyar professzor jelenlétében - tette hozzá Lányi Eszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását