2024. április 19. - Emma

Mindenkinek elég a világ energiája - új kutatás

Amerikai és osztrák kutatók kiszámították, hogy a világszerte előállított energia elvileg elegendő minden ember számára.
2010. október 25. hétfő 10:30 - HírExtra
A Klagenfurti Egyetem bécsi székhelyű Szociális Ökológia Intézetének kutatója, Julia Steinberger és amerikai kollégái egyrészt energiaadatokat, másrészt 1975 és 2005 közötti fejlődési mutatókat - mint például a képzettséget, fejenkénti jövedelmet és a várható élettartamot - elemeztek. Arra a következtetésre jutottak, hogy az egyre fokozódó energiahatékonyságnak köszönhetően az emberi alapszükségletek fedezéséhez szükséges energiamennyiség csökkent a vizsgált időszakban - írja a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása (www.derstandard.at).

Ez annyit tesz, hogy egyre kevesebb energia szükséges a jó minőségű élethez. A jövőre vetítve tehát a növekvő népesség csekélyebb energiafelhasználással is boldogulna, amennyiben az energiát az emberi fejlődés céljaira használnák fel. Ez az irányzat a kutatók szerint 2030-ig érvényesülhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását