2024. május 2. - Zsigmond

Csökkent a két párt támogatottsági különbsége

Csökkent a különbség júniusban a két nagy párt támogatottsága között - tájékoztatta közleményében a TÁRKI a felnőtt lakosság körében végzett közvélemény-kutatásának eredményéről szerdán az MTI-t.
2008. június 25. szerda 15:21 - Hírextra
A két nagy párt közötti különbség csökkenése a TÁRKI feltételezése szerint elsősorban a politikai erők közötti technikai korrekciónak, tehát a mélypontról és a csúcsról való természetes elmozdulásnak tekinthető.

Az ezer felnőtt korú megkérdezésén alapuló, életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentáló kutatásból az derült ki, hogy a Fidesz támogatottsága júniusban (32 százalék) kissé csökkent a májusi (35 százalék) és áprilisi (33 százalék) értékekhez képest. A szocialistáké ezzel szemben 17 százalékra nőtt a múlt havi 14, és az áprilisi 12 százalékhoz képest - áll a közleményben.
A pártválasztók körében a Fidesz 26 százalékponttal (az elmúlt hónaphoz képest 12 százalékponttal kevesebbel), míg a biztos szavazó pártválasztók körében 34 százalékponttal (a májusihoz képest 10 százalékponttal kevesebbel) vezet az MSZP előtt. A biztos szavazó pártválasztókon belül a Fidesz támogatottsága jelenleg 61 százalékon áll, míg a szocialista párté ebben a hónapban 27 százalék.
Az SZDSZ tábora a teljes lakosságon belül 2 százalék, az MDF-é 3 százalék. Az SZDSZ támogatottsága a pártválasztók körében 4, az MDF esetén pedig 6 százalék. A felmérés szerint a biztos szavazó pártválasztókon belül az SZDSZ 4 százalékos, az MDF 3 százalékos táborral rendelkezik. A többi politikai párt támogatottsága továbbra is alig mérhető - derül ki a kutatásból.
Több más közvélemény-kutató intézet szerint is valamelyest csökkent a két nagy párt közötti különbség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását