2024. május 18. - Erik, Alexandra

Zöld Baloldal: nem mi idéztük elő a nyílt lázadást

A Zöld Baloldal szerint nem ők idézték elő azt a "nyílt lázadást", amely Devecseren alakult ki, azt egy spontán elégedetlenségi folyamatnak tartják, amely utat keresett és talált magának.
2010. november 18. csütörtök 17:22 - HírExtra
Nagy Anna kormányszóvivő csütörtökön sajtótájékoztatóján azt mondta, hangulatkeltés folyik Devecserben, amely a szervező Zöld Baloldal színeiből indult.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ők segíteni próbáltak abban, hogy "a rendőri kordon alatt tartott településeken élők kétségbeesett jajkiáltása eljusson a magyar közvéleményhez."

Mint írták, számukra egyértelmű, hogy a kormány első rendkívüli kudarca a vörösiszap-katasztrófa kezelése. Szomorú ténynek tartják, hogy Orbán Viktor a problémákat felvetőkkel nem beszélni, hanem harcolni akar. Hozzátették, a Zöld Baloldal továbbra is szorgalmazza nemzetközi szakértők bevonását, a civilekkel való együttműködést és a pénzügyi adományokkal való elszámolást.
Nagy Anna kormányszóvivő tájékoztatóján felidézte, hogy a tavaszi, nyár eleji árvíz idején is demonstrációt szerveztek Szikszón, ám kiderült, teljesen felesleges hangulatkeltés történt, hiszen az árvízzel sújtott területeken határidőre minden elkészült.

Szerinte Devecserben is hasonló hangulatkeltés folyik, mégpedig a vörösiszap-katasztrófa érintettjeinek kárára.

A devecseriek a kormány vörösiszap-katasztrófával kapcsolatos kártérítési intézkedései ellen akartak tiltakozni, a tervezett demonstrációt azonban a hónap végéig elhalasztották. Csenki Géza, a megmozdulás főszervezője egy szerdai lakossági fórumon elmondta, ha konkrét ígéretet kapnak arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy héten belül eljön hozzájuk személyesen, akkor nem tüntetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását