2024. április 29. - Péter

Bor, hal, Balaton

Balatonfüred, Csopak és Paloznak települések, a balatonfüredi Polgári Szalon Egyesület valamint a Hamvas Béla Asztaltársaság közös szervezésében csütörtöktől rendezik meg a Balatoni Hal- és Borünnep elnevezésű rendezvényt, amelynek keretében a három Balat
2008. június 25. szerda 18:31 - Hírextra

A négy napig tartó fesztivál fővédnöke Mádl Ferenc, volt köztársasági elnök.
A rendezvény nyitónapján Balatonfüreden borbemutató és -vásár valamint balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket a Tagore sétányon, ahol különféle gyermekprogramokat is tartanak.

Csopakon könyvvásárt, beszélgetős esteket, horgászversenyt, a gyerekeknek pedig snecifogó-versenyt tartanak a szervezők, Paloznakon pedig hímzőkör kiállítás és halászléfőző-verseny lesz, valamint könnyűzenei koncertet hallgathatnak a vendégek. A Balatoni Hal- és Borünnep keretében rendezik a III. Nordic Walking Olaszrizling túrát a csopaki pincékhez a helyi vasútállomásról indulva.
A fesztivál ünnepélyes megnyitója péntek este lesz a balatonfüredi Tagore sétányon felállított színpadon, ahol beszédet mond a hal- és borünnep fővédnöke, valamint itt adják át az Eötvös József sajtódíjakat is. Este fél 10-kor pedig Lajkó Félix ad koncertet a nagyszínpadon.

A rendezvény ideje alatt Balatonfüreden a Hír Tv, a Lánchíd Rádió valamint a Magyar Nemzet tart közönségtalálkozót. Ugyanitt június 28-án Gulyás Dénes és tanítványainak koncertje lesz a Református Fehér templomban; valamint Gereben Ágnes író-történész, Gábor Emese könyvillusztrátor, Pósa Zoltán és Sebeők János írók dedikálnak a Széchenyi szobornál felállított könyvpavilonoknál.

A rendezvénysorozat ideje alatt esténként hírességek receptjei alapján készített ételeket kínálnak két csopaki és négy balatonfüredi étteremben, vendéglőben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását