2024. május 15. - Zsófia, Szonja

30 ezer hektáron terül el belvíz

Az elmúlt napok csapadékos időjárásának hatására tovább nőtt a belvíz borította területek nagysága az Alsó-Tisza vidékén, jelenleg mintegy 31 ezer hektár van víz alatt, ebből 8.900 hektár vetés, 6.000 hektár pedig szántó – tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
2010. március 1. hétfő 20:47 - HírExtra
Jellemzően másodfokú készültség mellett 29 szivattyútelep üzemel, amelyek naponta több mint 2,8 millió köbméter vizet emelnek át a főbefogadó folyókba – közölte Priváczkiné Hajdu Zsuzsanna.

A belvízi védekezésben az állami főműveken 133 ember vesz részt. A kritikus helyeken összesen harminc munkagéppel - úszónádvágókkal és kotrógépekkel - végzik a csatornák tisztítását.

Az igazgatóság területén több vízgazdálkodási társulat is védekezik, valamint tizenöt településen rendeltek el első-, illetve hat településen - Kunszentmártonon, Kisteleken, Derekegyházán, Mezőkovácsházán, Balástyán és Mórahalmon – másodfokú helyi vízkárelhárítási készültséget – közölte a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását