2024. április 20. - Tivadar

Sms-sel BKV jegyet?

Demszky Gábor indítványára elnapolta kedden a Főpolgármesteri Kabinet a BKV sms-jegy bevezetésével összefüggő előterjesztés tárgyalását - nyilatkozta a városháza sajtófőnöke.
2008. június 24. kedd 12:39 - Hírextra
Czuk Dóra az MTI-nek elmondta, hogy a főpolgármester álláspontjának megfelelően később tárgyalják az előterjesztést. Emiatt e héten, a nyári szünet előtti utolsó csütörtök-pénteki ülésén nem dönt ez ügyben a Fővárosi Közgyűlés.

A kabinet elé került előterjesztés szerint szeptember elsejétől vezetnék be a BKV-nál az sms-jellegű jegyvásárlás lehetőségét. A 499 forintos jegyárért munkanapokon reggel fél öttől 23 óráig egy órán át, más időszakban pedig másfél órán át lehetne utazni.

A közgyűlés már tavaly decemberben döntött arról, hogy könnyen megvásárolható, utasbarát jegyfajtával szélesíti a választékot. A közgyűlés határozatának megfelelően az sms-jegy bevezetéséről szóló konkrét döntést a műszaki háttér megteremtése, illetve a használati feltételek részletes kidolgozása után hoznák meg.

A közgyűlés a nyári szünetet követő első ülését augusztus utolsó csütörtökén tartja. Így döntés sms-jegy ügyben legkorábban ekkor várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását