2024. április 20. - Tivadar

McCartney vegetáriánus hétfőt szeretne

Sir Paul McCartney "vegetáriánus hétfőket" javasol a klímaváltozás legfőbb felelőse, a széndioxid-kibocsátás ellen.
2008. június 24. kedd 11:32 - Hírextra
A világhírű egykori Beatle a The Grocer című brit gasztronómiai szaklapnak adott interjúban arra szólította fel honfitársait, hogy csökkentsék a hús fogyasztását, kezdetben hetente egyszer, hétfőként vegyenek magukhoz csak vegetáriánus táplálékot.

"Nagyon sokan hétfőnként mennek edzőterembe. Majdnem ugyanilyen a vegetáriánus hétfő, de ez utóbbinak az előnye, hogy az egész bolygót védi" - mondta Macca.

Sir Paul állítása szerint ez a szokás Ausztráliából jött, ahol a fogyasztók tudatában vannak az állattenyésztés környezeti hatásának, annak, hogy az állattartás sokkal több széndioxidot termel kalóriánként, mint a mezőgazdaság. Emlékeztetett arra is, hogy a húsevés mérséklését javasolja a klímaváltozásról szóló legújabb ENSZ-jelentés is.

A muzsikus több mint három és fél évtizede vegetáriánus. A legenda szerint egyszer skóciai birtokán családjával ebéd közben megláttak egy kis bárányt ugrándozni a mezőn. Ez olyan hatással volt rájuk, hogy egyszer s mindenkorra lemondtak a húsfogyasztásról. Paul felesége, a néhai Linda Eastman McCartney több vegetáriánus szakácskönyvet is írt, majd 1991-től élelmiszergyárat is beindítottak Norfolkban.

Linda 1998-ban bekövetkezett halála után Paul aktivistája lett a növények genetikai módosítása elleni kampánynak, a közelmúltban pedig Casey Affleck és Forest Whittaker után csatlakozott a Peta állatvédő szervezet vegetariánizmust hirdető promóciós kampányához is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását