2024. április 28. - Valéria

Komoly gond a parlagfű

Minden negyedik ember allergiás ma Magyarországon, a komoly gondot jelentő allergiás megbetegedések jelentős részét a parlagfű okozza - mondta Vojnik Mária egészségügyi államtitkár kedden sajtótájékoztatón.
2008. június 24. kedd 14:01 - Hírextra
Az allergiás megbetegedésen nagy száma jelentős kiadásokkal jár: ez tavaly több mint ötmilliárd forint volt a társadalombiztosítás gyógyszertámogatási oldalán és 8,6 milliárd forint a táppénz-oldalon.

Ezért hirdetik meg idén is a "Parlagfűmentes ház" programot, amelynek célja, hogy a gyomnövényt visszaszorítsák. Tavaly az akcióhoz 1.554 település csatlakozott, idén azt szeretnék, ha több mint kétezer település venne részt ebben az akcióban.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter az összefogás szükségességét hangsúlyozta. Mint mondta, a parlagfű elleni küzdelemben a magánemberektől kezdve a civil szervezeteken át az állami szervezetekig mindenkinek részt kell vennie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását