2024. május 3. - Tímea, Irma

Balatoni program a mozgássérülteknek

Mozgássérültek és egészségesek együtt üdülhetnek, sportolhatnak a Balatonon - erről szól a Mozgássérültek Sportturisztikai Egyesületének e héten induló új programja.
2008. június 24. kedd 17:44 - Hírextra
A cél az, hogy a mozgássérültek integrált formában kapcsolódjanak ki, és olyan sportokat próbálhassanak ki, amelyekre nem mindenhol adódik lehetőségük - hangzott el a keddi, balatonfüredi sajtótájékoztatón.

A kezdeményezést az Önkormányzati, a Szociális és Munkaügyi, valamint az Egészségügyi Minisztérium is támogatja, összesen 6 millió forinttal, melyből az egyesület tagjai sporteszközöket vásároltak.

A Mozgássérültek Sportturisztikai Egyesülete által szervezett programok 6-8 fős turnusokban zajlanak, és mivel integrált üdülésről van szó, nem csak a mozgássérültek, hanem azok hozzátartozói is kellemes napokat tölthetnek a magyar tenger partján.

A résztvevőknek lehetőségük lesz a kerékpározás, kajakozás, lovaglás mellett vitorlázni és például kosárlabdázni is. A programok a Balatonfüredi Yacht Klubban, a fűzfői vitorlásklubban és a pécselyi lovasudvarban zajlanak majd, kerékpározásra pedig végig a Balaton mentén, a bicikliúton nyílik lehetőség.

Navratyil Sándor programfelelős szerint a kezdeményezés legfontosabb üzenete az, hogy a mozgás és a jó kondíció elengedhetetlen a mozgássérült ember számára is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását