2024. május 5. - Györgyi

Szívünk a Ligetben

Szívünk Napja elnevezéssel egész napos egészségnapot tartanak a hét utolsó napján a budapesti Városligetben, ahol orvosok, szakemberek nyújtanak segítséget, adnak tanácsot a kilátogatóknak; a programokról pénteken sajtótájékoztatón számoltak be a szervező
2007. szeptember 28. péntek 15:49 - Hírextra

Forster Tamás, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke azt hangsúlyozta, a vasárnapi rendezvény egyik célja felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy nem csak a világnapon érdemes odafigyelnünk a szervezetünkre, hanem az év minden napján.

A Szívünk Napja program a gyerekekre is gondolt, hiszen az egészségre nevelést már korán el kell kezdeni - tette hozzá a professzor.

A fiatal korosztály számára külön programokat biztosítanak,  így kipróbálhatják állóképességüket a helyszínen kiállított kalandpályán, többféle játékban vehetnek részt, külön nekik szóló előadásokat hallgathatnak meg, többek között a dohányzás és a hasi elhízás káros hatásairól, az egészséges táplálkozásról, a napi zöldség és gyümölcsfogyasztás előnyeiről. A városligeti rendezvényen lehetőség nyílik a kilélegzett levegő szén-monoxid tartalmának megmérésére, mely a dohányzás káros hatására megemelkedik, illetve lesz vérnyomásmérés tanácsadással együtt, haskörfogat-, vércukorszint-mérés és más, a szív- és érrendszeri valamint anyagcsere-betegségekre irányuló szűrővizsgálat is.

Ezen kívül az érdeklődők kipróbálhatják, hogy milyen terhet kell cipelniük a túlsúlyosoknak, és más hasonló "beleélős" szituációs játékokkal is várják a résztvevőket.

Magyarországon 2,5 millió embernek magas a vérnyomása, legalább egymillió ember cukorbetegségben szenved és a lakosság közel fele túlsúlyos. A dohányzás és alkoholfogyasztás tekintetében a nemzetközi kimutatások "előkelő" helyezettjei vagyunk. Mindezek következtében Magyarországon 7-9 évvel rövidebb ideig élünk egészségben, mint az Európai Unió országaiban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását