2024. május 5. - Györgyi

"Egészségügyi átalakítást a szakmával együtt!"

Húsz pontból álló kérdéscsomagról tárgyalt kedden a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) Székely Tamás egészségügyi miniszterrel - mondta Papp Zoltán, a testület elnöke keddi sajtótájékoztatóján.
2008. június 24. kedd 17:47 - Hírextra
A NET többek közt azt javasolta a miniszternek, hogy a tárca a szakmával való egyeztetés után döntsön az egészségügyi átalakításról. A találkozón nem esett szó konkrét átalakítási tervekről, mivel az még politikai egyeztetés alatt áll - mondta Papp Zoltán. Szó volt az új egészségügyi finanszírozási rendszer általános elveiről: az elnök szerint Székely Tamástól ígéretet kaptak arra, hogy a szolidaritás elve és a jövedelem alapú járulékfizetés megmarad, és a pontosítják a biztosítottaknak járó egészségügyi szolgáltatásokat.

A testület szerint felül kell bírálni a kórházak területi ellátási kötelezettségét, újra kell fogalmazni a súlyponti kórház kategóriáját, és kiemelten kell foglalkozni a sürgősségi ellátással. Papp Zoltán szerint a miniszter egyetértett ezekkel a felvetésekkel.

A NET az egészségügyi intézmények teljesítményvolumen-korlátját (tvk) nem tartja szerencsésnek, szerintük új gyakorlat bevezetése szükséges. A testület elnöke azonban hozzátette: Székely Tamás szerint a tvk-t nem lehet feladni, de mint mondta, abban mindannyian egyetértettek, hogy a rendszert folyamatosan felül kell vizsgálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását