2024. május 6. - Ivett, Frida

Éljenek a biotehenek

Egy spanyol biofarm pártfogásba adja teheneit és a pártfogási összeget természetben fizeti vissza. A katalóniai Girona közelében lévő San Feliu de Pallerolsban gazdálkodó Emili Doménech-nek farmja modernizálásához nem volt elég tőkéje. Hogy pénzhez jusson
2008. június 23. hétfő 08:34 - Hírextra
Ezerötszáz euróért - ennyibe került neki egy tehén 1997-ben - kliensei pártfogásukba vehetnek egy-egy jószágot, és ő ezen összeg fejében tejtermékeket, tartósítószer, színezék, mesterséges aroma nélküli biojughurtot, sajtot szállít nekik. Az ötlet bevált, a pártfogók internetes megrendelés alapján kéthetenként kapják az egészséges táplálékokat.

Példáját mások is követik, annál is inkább, mivel Doménech csak saját tartományából, Katalóniából fogad jelentkezőket. Nagyobb távolság szállítási költségei ugyanis már nem férnének bele "a fenntartható fejlesztésbe".

Újabban már sertéseket is lehet pártfogolni. A díj itt 900 euró, amiért a pártfogó rendszeresen kap kolbász- és húsféléket, és két év múlva sonkát is. Az állatot meg is lehet látogatni, bár az iránta való esetleges szimpátia kialakulása miatt ez nem ajánlott - írta az El País című spanyol napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását