2024. május 6. - Ivett, Frida

Vizsgálják a feketedobozt

Több ezer órát repült már, igen tapasztalt pilótának számított a 47 éves Janicsek András alezredes, aki növendékével, a 31 éves Ignácz Zoltán pilótával együtt, vesztette életét.
2008. június 22. vasárnap 08:15 - Hírextra

Janicsek András alezredes kiképzőpilótaként dolgozott abban a kanadai pilótakiképző programban, melyben Ignácz Zoltán tanulóként vett részt. Janicsek András igen tapasztalt pilótának számított, MIG-29-essel is repült, több ezer repült órát teljesített.

Pénteken délelőtt a kecskeméti 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról indult a két pilóta az L-39 Albatrosszal kiképzési repülésre. 11 óra után, mikor Fehérgyarmat fölött jártak, megszakadt velük a kapcsolat. A kétüléses, sugárhajtású repülőgép 11 óra 40 perc körül zuhant le.

A két pilóta megpróbált katapultálni, de nem sikerült nekik a túl alacsony repülési magasság miatt. Az idősebb pilótát katapultja kirepítette a gépből, de a földre zuhant és szörnyethalt. Holttestét, a földbe csapódott és kigyulladt gép mellett találták meg. A fiatalabb pilóta katapultja már nem léphetett működésbe, Ignácz Zoltán a gépben égett.

A Honvédelmi Minisztérium szerint a két pilóta eltért gyakorlófeladatától, veszélyes, nem tervezett manővert hajtottak végre alacsony magasságban. A gép feketedobozát megtalálták, jelenleg a debreceni katonai ügyészségen van; a tragikus baleset körülményeit két nem katonai szervezet, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Közlekedésbiztonsági Szervezet fogja kivizsgálni.

Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását