2024. április 28. - Valéria

Letartóztatásban a sorozatgyújtogató

A bűnismétlés veszélye miatt az ügyészség indítványára harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte szerdán a Székesfehérvári Városi Bíróság nyomozási bírója azt a gyújtogatót, akit jelentős értékre elkövetett rongálás bűntettével gyanúsítanak - tudta
2007. október 31. szerda 22:58 - Hírextra
Gieszné dr. Boda Orsolya közölte: a férfi nem fellebbezte meg az előzetes letartóztatásba helyezését, így az jogerőre emelkedett.

Mint az MTI kedden már beszámolt róla: a 49 éves férfit tucatnyi, több száz bálából rakott kazal felgyújtásával gyanúsítják a bicskei nyomozók.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a férfi elfogásának körülményeiről szólva korábban az MTI-vel azt közölte: utoljára október 28-án délután riasztották a tűzoltókat Mányba, ahol egy 700 bálából álló kazal égett. A helyszín közelében sétáló állampolgároknak feltűnt egy, a sárban elakadt kisteherautó, s annak sofőrje; s mivel gyanúsnak tűnt nekik a férfi, bejelentést tettek a rendőrség ügyeletén, s a férfit a járőrök kiérkezéséig visszatartották.

A helyszíni szemle alkalmával a rendőrök átvizsgálták a férfi sárba süppedt járművét, melyben flóbertpisztolyt, közel kétszáz hozzávaló lőszert, gyertyákat, kesztyűt, baseballütőt, csúzlit, műanyag kannát, egy sereg más, bűncselekmény elkövetésére alkalmas eszközt és mindemellett nagy mennyiségű készpénzt találtak a nyomozók. A járművet és a megtalált tárgyakat lefoglalta a rendőrség - mondta akkor a szóvivő.

A rendőrségi eljárás eddigi ismeretei szerint a tatabányai bejelentett lakhellyel és pusztaszabolcsi tartózkodási hellyel rendelkező gyújtogató tucatnyi helyszínen mintegy százmillió forint kárt okozott. A gyanúsított kihallgatása során megnevezte, a későbbiekben pedig megmutatta a helyszíneket, s kiderült, hogy nem csak Fejér, de Veszprém és Komárom-Esztergom megyében is gyújtogatott.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását