2024. május 2. - Zsigmond

Esélylatolgató: Spanyolország – Olaszország

Ez az a meccs, amikor nem számít, hogy az olaszok eddig csapnivalóan játszottak, a spanyolok meg brilliánsan. Ezen a meccsen aztán bármi lehet, a szakemberek szerint pedig az sem lenne meglepő, hogy a ma továbbjutó latin alakulat hódítja el majd a trófeát
2008. június 22. vasárnap 16:56 - Gedei Szilárd
Mindenki erről a meccsről beszél. Az utcán is ez a téma, a buszokon, a kocsmákban, mindenhol. Egy Materazzi-mezben feszítő srác például széles mozdulatokkal kezdi magyarázni, hogy majd megtudják a spanyolok, hogy milyen is az igazi olasz védekezés. Erre egy Espana feliratos melegítős fiatalember csak annyit mond: „ha olyan lesz, mint a hollandok, vagy a románok ellen, akkor nem aggódom”.

Az összehasonlítást azonban jobb, ha a kapusoknál kezdjük. Casillasnak igazán nagy feladata még nem is volt ezen e tornán, ellenben Buffon megszenvedett a sikerekért: a románok ellen bentmaradást érő tizenegyest hárított. Két kiváló hálóőr,minden bizonnyal főszerepben ezen a meccsen.

A védelmekről már esett szó, az olaszoknak muszáj hozniuk a klasszis védekezésüket, különben a motivált spanyol támadók szétzilálják őket. A középpálya mindkét csapatnál masszívnak tűnik, de a spanyolok ebben is előrébb járnak: úgy tűnik, több variációs lehetőségük van ezen a téren. Ha azonban Pirlo meg tudja ismételni a franciák elleni produkcióját, akár meg is lephetik a vörösöket.

De a legjobban azzal tudnák meglepni az ellenfelet, ha végre Luca Toni megtalálná a góllövőcipőjét: az óriás olasz ugyanis eddig még csak kereste, azaz csak helyzetekig jutott a csoportkörben. A déli csapatok találkozóján minden bizonnyal a csatárjáték fog dönteni, ebben pedig eddig utcahosszal jobbak a spanyolok. David Villa élete formájában van, ipari mennyiségben termeli a gólokat és Fernando Torres is bíztató formát mutat.

A szurkolókon nem fog semmi sem múlni, Bécs már most vörös és kék színekben pompázik, s a meccs után lehet, hogy néhány szökőkút is elszíneződik. Csak az a kérdés, milyen színűre.

Két klasszikus európai focinemzet összecsapása lesz ez, mindkét válogatott nyert már korábban Eb-t (a spanyolok ’64-ben, az olaszok pedig ’68-ban tudtak a kontinens trónjára ülni. Most viszont mindkét csapatnak ez a célja…

Nézzük, kik lesznek a mérkőzés főszereplői! A Hírextra.hu pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek: Spanyolország jut tovább: 52%         Olaszország jut tovább: 48%

A Hírextra.hu tippje: 2-1

Kulcsemberek lehetnek: Casillas, Villa, Torres, illetve Pirlo, Toni, Buffon.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását