2024. április 19. - Emma

Reneszánsz hétvége Székesfehérváron

Reneszánsz hétvégére, a száz éve megjelent Nyugat folyóiratról való megemlékezésre és jazzkoncertre várják az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján szombaton Székesfehérváron.
2008. június 21. szombat 21:55 - Hírextra

A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban ezen a napon ingyenesen volt látogatóható a Bibliai találkozások című kiállítás. Érdekességként elindították a 100 éves Gutenberg-prést, amelyen ezúttal emléklapokat nyomtattak a látogatók részére.

A múzeumban bibliai ételek és borok kóstolója, valamint jazzkoncert egészítette ki a programot.
A Szent István Király Múzeumban Reneszánsz hétvégét rendeztek, amelynek keretében megnyitották a Mátyás király fehérvári építkezéseinek régészeti anyagát bemutató kiállítást, majd népzenei koncerten idézték a Hunyadiak emlékét.

Lehetett reneszánsz ételeket kóstolni, egyebek között megízlelhették a látogatók azt a marcipánból készült sakktáblatortát, amely Mátyás és Beatrix esküvőjén is nagy sikert aratott.
Késő este Árgius históriáját mutatja be a MéG Színház, majd a Szabotage együttes balkáni örömzenekoncertje zárja a reneszánsz hétvége első napjának programját.
Vasárnap reneszánsz játszóházzal, táncházzal, a középkori fegyverek bemutatójával és bábelőadással folytatódik a program.

A Városi Képtár-Deák Gyűjtemény a 100 éve indított Nyugat folyóiratnak szentelte a Múzeumok Éjszakáját. Ennek jegyében Füst Milán írásaiból hallhattak részleteket az érdeklődők, majd késő este Csáth Géza írása alapján az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című darab előadására kerül sor.
A Múzeumok éjszakája programsorozatát az idén első alkalommal közösen rendezte meg az önkormányzat támogatásával Székesfehérvár három múzeuma és a Volksbank Galéria.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását