2024. április 29. - Péter

Építőművések konferenciája

A Spanyol-Magyar Építőművészeti Kulturális és Kapcsolatfejlesztő Egyesület meghívására Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter egy napra Madridba látogatott, és részt vett az egyesület által rendezett konferencián.
2007. november 16. péntek 18:12 - Hírextra
Spanyolország legnagyobb turisztikai, logisztikai, építőipari és befektetői vállalatvezetők jelenlétében a miniszter tájékoztatást adott a magyar gazdaság jelenlegi helyzetéről, a hazai befektetési lehetőségekről.

Beszámolt arról is, hogy a magyar kormány milyen eszközökkel segíti a külföldi működő tőke beáramlását.

Bajnai Gordon beszédében kiemelte a két ország kulturális és történelmi hasonlóságait. "Miután Spanyolország több tekintetben is hasonló utat járt be, mint Magyarország, ezért szeretnénk megtanulni az általuk elért eredményeken és az esetlegesen elkövetett hibákon keresztül jól és hasznosan felhasználni az uniós forrásokat." - jelentette ki a miniszter.

A tárcavezető előadásában részletesen bemutatta a turizmus, a logisztikai és az építőipari ágazatok magyarországi lehetőségeit is.

A madridi delegáció tagjaként Kolber István államtitkár az Új Magyarország Fejlesztési Terv adta lehetőségekről adott részletes tájékoztatást. Szanyi Tibor országgyűlési képviselő gyakorlati tanácsokat a spanyol befektetőknek. Pénzes Mihály, Székesfehérvár alpolgármestere pedig a dunántúli városban - spanyol vállalatok közreműködésével végrehajtott - fejlesztések tapasztalatairól adott tájékoztatót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását