2024. június 23. - Zoltán

Tőkére vár a Malév

A Malév jelenlegi gazdasági helyzete miatt sürgős lépésekre lenne szükség a tulajdonosok részéről, és mielőbb rendezni kellene a piaci átalakulások miatt a cég tőkehelyzetét - értesült a Magyar Hírlap.
2008. június 21. szombat 10:20 - Hírextra

A légitársaság június 16-i közgyűlésére a felügyelőbizottság meglehetősen határozott állásfoglalást juttatott el e témában. A tavaly privatizált Malév fennmaradása érdekében mihamarabb friss tőkéhez, de legalább tulajdonosi kölcsönhöz kellene juttatni a légitársaságot. A cég tulajdonosa, az AirBridge Zrt. vezetése viszont megszavaztatta a közgyűléssel, hogy a tőkeemelés kérdéséről nem tárgyalnak, így forrásbevonás idén már nem lesz.

Az AirBridge többségi magyar tulajdonban van ugyan, de Borisz Abramovics érdekeltségébe tartozik, aki a Malév igazgatóságának is elnöke. Az orosz üzletember a múlt hónapban közölte, a Malév likviditása biztosított, de tőkeemelés csak 2009-ben lehetséges.

A Magyar Hírlap azt írta, a Malév jelentős összegekkel tartozik - ezeket átütemezték - a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-nek, s - információik szerint - az adóhatóság felé is hat hónapos átütemezéssel fizetnek. A piaci helyzet elsősorban a kerozinárak drasztikus emelése miatt romlott meg - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását