2024. április 20. - Tivadar

A Queensryche a Petőfi Csarnokban

2008-as nyári turnéja során július 1-jén, kedden a Petőfi Csarnokban ad koncertet a kortárs amerikai progresszív rock alapvető együttese, a Queensryche.
2008. június 21. szombat 14:12 - Hírextra

A csapat eddig két alkalommal koncertezett Magyarországon, először az 1991-es Monsters of Rock utazó metálcirkusz keretében, majd a Summer Rocks fesztiválon a Judas Priest-tel lépett színpadra, telt ház előtt.

Geoff Tate énekes és zenekara a 80-as évek első felében alakult Seattle-ben. Az Egyesült Államokban a kezdetekben a legendás KISS együttesel turnéztak. Rage for Order című albumukat 1988-ban az Operation: Mindcrime követte, amelyet a rockzenei szaksajtó az évszázad metál albumának kiáltott ki, és világhírt hozott a csapatnak. Ezt követte két évvel később az Empire, amellyel beírták magukat a műfaj legjobbjai közé.

A több évig tartó zenei kísérletezés után 2006-ban megjelent az Operation Mindcrime album új kiadása, majd tavaly karácsonyra egy feldolgozásalbum került piacra, amelyen többek között a Black Sabbath Neon Knights, valamint a U2 Bullet The Blue Sky című dalait értelmezték újra, de feldolgozták a Jézus Krisztus Szupersztár Heaven on Their Minds című részletét. A Queensryche több lemeze felkerült a különböző listákra, igaz, nem a legelőkelőbb pozíciókba.

A zenekar első saját magyarországi koncertjén elő fogja adni az 1988-as klasszikus Operation: Mindcrime lemezen megkezdett, majd 2006-ban folytatott történetet. Ez háromórás produkció színházi elemekkel. A teljes amerikai változatot láthatja a Petőfi Csarmok közönsége, a zenekar tagjain kívül tizenöt további szereplővel.

Az együttes kamionnyi technikát és különböző látványelemeket hoz magával Budapestre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását