2024. április 23. - Béla

Nem létező platformon sugárzó tévéadók

Nem létező platformon való műsorszolgáltatásra bejelentkező tévéadót vett nyilvántartásba a médiahatóság - kifogásolta az Országos Rádió és Televízió Testületbe (ORTT) a Fidesz és a KDNP által delegált két tag, akik az eljárás módja ellen is tiltakoztak p
2008. június 20. péntek 14:56 - Hírextra
Kizárólag országos földfelszíni digitális műsorszóró hálózaton kívánja terjeszteni műsorát a HUMOR1 Tv, miközben a továbbító digitális programcsokrok (multiplexek) üzemeltetésére kiírt pályázat még nem zárult le - idézték fel, hozzátéve, "a tender eredményének kihirdetése előtt hozott felelőtlen döntés nem mérlegelte a leendő új műsorterjesztési hálózatra csatlakozni kívánó televíziónézők érdekeit".

Hozzátették: a döntést megszavazók "nyilvánvalóan tisztában voltak" a HUMOR1 TV Zrt. és az M-RTL Zrt. (az RTL Klubot üzemeltető társaság) közötti tulajdonosi kapcsolattal, megjegyezve: a nevét korábban Cool TV-re változtató - és magát a magyar alól román joghatság alá helyező - csatorna jelenleg "nem fizet koncessziós díjat, nem vonatkozik rá a magyar médiatörvény".
Mint írják, a döntés "veszélyeztetheti a médiafinanszírozás, a közszolgálati műsorszolgáltatók, a regionális és helyi médiumok támogatásának rendszerét valamint a digitális átállás folyamatát, új szabályozás létrejöttének hiányában bizonytalanná teszi a médiafinanszírozási rendszer fenntarthatóságát".

Az előzetes vizsgálatokat és hatástanulmányokat hiányolva kifogásolták azt is, hogy a műsorszolgáltatási díj megállapításával a testület egyben be is árazta az országos földfelszíni digitális műsorszolgáltatást, "a döntés elindíthat egy folyamatot, amely során végül az analóg műsorszolgáltatási jogosultságokért fizetendő díj töredéke folyik be a költségvetésbe, a médiarendszerbe" - vélekedtek.
Az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie Vékony Évát, az ORTT szóvivőjét, hogy megkérdezze őt a két testületi tag közleményéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását