2024. április 28. - Valéria

Most akkor ki bérli az MTV-t?

Több tucat lejárt bérleti szerződés meghosszabbításáról döntött az V. kerületi önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottsága a napokban, de a Magyar Televízió (MTV) Nádor utcai bérleménye nem volt közöttük, mert a köztévé nem is kérte ebben a körbe
2008. június 4. szerda 16:02 - Hírextra
Sélley Zoltán, a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezetője az MTI megkeresésére elmondta: a bizottság több tucat esetben látta indokoltnak a bérleti jogviszony 2-4 hónappal történő meghosszabbítását.

Arra a kérdésre, mikorra kell kiköltöznie a köztévének a bérleményből, úgy fogalmazott, május 31-vel járt le a határidő, ha az MTV záros határidőn belül nem költözik ki az irodából, akkor kiürítési pert indít az önkormányzat.

Az MTV kommunikációs irodája az MTI érdeklődésére közölte: korábban többször is kérte a Magyar Televízió az önkormányzatot, hogy tovább maradhasson az ingatlanban, s noha mindeddig nem kaptak kedvező választ, fenntartják korábbi javaslatukat. Jelezték: először egy, majd háromnegyed évre kértek hosszabbítást a humánerőforrás és a gazdasági igazgatóság, valamint az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriuma által használt épületrészek használatára.

"Az egyeztető tárgyalások még folynak. S miután a bérlemény állapota változatlan, az MTV a bérleti jogviszony változatlan feltételekkel való meghosszabbítását kezdeményezte" - tudatták.

Múlt csütörtökön beszélt arról Czeglédi László kuratóriumi elnök az MTI-nek, hogy a Magyar Televízió épületébe vagy a félkész óbudai székház közelébe költözik a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma, miután Belváros-Lipótváros önkormányzata a napokban arra szólította fel testületet: szombatig költözzön ki az általa használt ingatlanból.

Mint mondta, "fizikailag lehetetlen" két nap alatt kiköltözni az MTV Szabadság téri székházától alig másfél sarokra lévő ingatlanból, ezért haladékot fognak kérni a polgármestertől.
Sélley Zoltán akkor úgy nyilatkozott: a törvényi előírásoknak megfelelően egy évvel korábban mondtak fel 230-240 olyan szerződést, amelyeket még a nyolcvanas években kötöttek, és akkori díjakat szabtak meg a város igen frekventált pontján lévő ingatlanokra. Nem kevesen akadtak, akik vállalták a piaci bérleti díjat, valamint a szerződésük változatlansága miatt elmaradt összeg befizetését, ugyanakkor több olyan partner is akadt, aki most kért haladékot a kiköltözésre; az ő ügyükben pénteki ülésén hoz döntést az önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottsága.

A három közmédium közül egyedül a Duna Televízió közalapítványa működik egy fedél alatt a felügyelt intézménnyel; a Magyar Rádió Közalapítvány az ezredfordulón hagyta maga mögött a Bródy Sándor utcai székházat - pár száz méterrel odébb, ugyanabban az utcában bérelt irodát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását