2024. április 24. - György

Felmentették a bíróság az ujjtöréssel vádolt rendőrt

Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla azt a rendőrt, akit azzal vádoltak meg, hogy még 2006 őszén eltörte az egyik megbilincselt tüntető ujját - mondta el a rendőr ügyvédje, Magyar György az MTI érdeklődésére kedden.
2008. szeptember 23. kedd 14:56 - Hírextra
Az ügyvéd emlékeztetett rá: védencével szemben hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és súlyos testi sértés miatt emeltek vádat, a vád szerint a rendőr még 2006 őszén, bilincselés közben eltörte egy tüntető ujját.

A rendőrt az elsőfokon eljáró Fővárosi Bíróság bűnösnek találta, ezért lefokozta, valamint egy év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte, aminek a végrehajtását három évre felfüggesztette. A rendőr és az ügyész is fellebbezett az ítélet ellen, így a per a Fővárosi Ítélőtábla elé került, ahol a per júniusi tárgyalásán a rendőr azt vallotta, parancsnoka törte el a megbilincselt férfi ujját.

A keddi tárgyaláson meghallgatták a rendőr parancsnokát, aki tagadta, hogy ő törte volna el a férfi ujját. Mellette más rendőrtanúkat is meghallgatott a bíróság, majd arra jutott, hogy felmenti a vád alól a rendőrt, mivel kétséget kizáróan nem nyert bizonyítást, hogy tényleg ő törte volna el a sértett ujját - tette hozzá az ügyvéd.

Magyar György hangsúlyozta: ebben az eljárásban nem lehetett elbírálni a parancsnok büntetőjogi felelősségét; az ügyészség később dönthet, hogy indít-e a parancsnokkal szemben büntetőeljárást a beszerzett adatok és információk alapján.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint az ügyészség a két ellenétes ítélet miatt újabb fellebbezést jelenthetett volna be a harmadfokon eljáró bírósághoz, ettől azonban eltekintett és tudomásul vette az ítéletet, így az jogerős.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását