2024. május 3. - Tímea, Irma

Magyar film versenyez a világ körül

Nemes Jeles László Türelem című rövidfilmje a napokban Réunion szigetén versenyez, jövő héten pedig Valencia Holdjáért száll ringbe a Cinema Jove nemzetközi filmfesztiválon Spanyolországban - tájékoztatta a Magyar Filmunió munkatársa pénteken az MTI-t.
2008. június 20. péntek 15:00 - Hírextra
Papp Csaba Zoltán közlése szerint a 38. Magyar Filmszemle legjobb kisjátékfilmjének járó díjat is elnyert Türelem a Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén, a Ciné (F)Estival című európai filmes seregszemlén folytatja nemzetközi körútját.

Nemes Jeles László Bilbaóban, Angers-ben és Houstonban is díjazott alkotása jövő héten a fiatal filmesek ösztönzésére rendezett valenciai filmfesztiválon, a Cinema Jovén versenyez.
A nemzetközi filmes mustrán, amelyen a játék- és rövidfilmek versenyében 36 évesnél fiatalabb rendezők alkotásai vehetnek részt, a rövidfilmes zsűribe Magyarországról Fenyő Ivánt hívták meg a szervezők.

Az 1968-as események 40. évfordulója alkalmából a szombaton kezdődő spanyolországi filmünnepen mitikus filmekből is bemutatnak egy válogatást. A jubileumi vetítéssorozat keretében Jancsó Miklós két rendezését, a Fényes szeleket és a Csillagosok, katonákat is láthatja a valenciai közönség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását