2024. április 16. - Csongor

Mesemondó a szemaforon

Dániában kedvesebbé teszik a gyalogátkelőhelyek tábláit. Odensében, a skandináv ország harmadik legnagyobb városában, amely főként 360 kilométernyi bicikliútjairól és a közúti szabályokat szinte mániákusan betartó polgárairól híres, a nagy mesemondó, Hans
2008. június 20. péntek 08:48 - Hírextra
A jütlandi Fredericiában, az erődvárosban, ahol a 19. században véres csata folyt Schleswig-Holstein birtoklásáért, a táblákon azok a katonák láthatók, akik e csata hőseiként harcoltak a lázadók és a porosz csapatok ellen.

A főváros, Koppenhága vezetése is változtatást tervez, de nem a múlthoz nyúl vissza, a férfialakokat csupán nőkre akarja cserélni, a "politikai korrektség" jegyében. A Nyhedsavisen című, nagy példányszámú ingyenes lap szerint az emberek többsége egyetért vele, de maga az újság vet fel az ötlettel kapcsolatban jogi problémát: törvényes-e vagy sem az útjelző táblák megváltoztatása, még ha a nemek közötti egyenlőség jegyében történik is? Nem veszélyezteti-e a közbiztonságot, mivel az emberek a jelenlegi táblákat szokták meg évtizedek óta? Az erős kisebbségben lévő kritikusok között érdekes módon a legszigorúbb bírálatot a nemek közötti egyenlőségért harcoló mozgalom szóvivője mondta. Szerinte az ötlet extravagáns és felesleges pénzpazarlást jelent megvalósítása.

A változtatáspártiak ellenérve, hogy az új táblák sem Odensében, sem Fredericiában nem okoztak semmiféle zavart vagy balesetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását