2024. április 19. - Emma

Kettős diploma az ápolóknak

Egy magyar, egy amerikai és egy finn egyetem köt megállapodást kettős diplomára irányuló képzési együttműködésre - tájékoztatta a Semmelweis Egyetem (SE) az MTI-t.
2008. június 20. péntek 08:45 - Hírextra
Az Atlantis programban az SE Egészségtudományi Kara, az amerikai Nazareth College és a finn Laurea University of Applied Sciences vesz részt, az együttműködés célja pedig olyan képzés megvalósítása, amely magasan kvalifikált, nemzetközi kompetenciájú ápolókkal látja el a munkaerőpiacot - olvasható a tájékoztatásban.

Az ingyenes, angol nyelven folyó képzésben résztvevő hallgatók mindhárom intézményben tanulnak, így mindhárom ország képzési sajátosságait, specialitásait elsajátítják. A programban az együttműködő intézmények kölcsönösen figyelnek egymás erősségeire, kompetenciafejlesztési eljárásaira, így a hallgatók az adott térség, kultúra sajátosságait figyelembe véve kaphatnak egy speciális tartalmú és gyakorlatorientált képzést, amely megfelel mindhárom ország akkreditációs elvárásainak - közölte az SE.

A négyéves képzés 2008 szeptemberében kezdődik, akkor tizenhat hallgató - nyolc amerikai, négy magyar és négy finn - kezdi meg tanulmányait. A programba pályázat útján kerülhetnek be a fiatalok, akik azután Finnországban, Magyarországon és Amerikában is tanulnak majd.

A közlemény szerint az angol nyelvű oktatás a későbbi elhelyezkedésnél nagy előnyt jelenthet, akár itthon, akár külföldön, továbbá a végzett hallgatók sokkal könnyebben tudnak majd alkalmazkodni a másfajta, országukban nem megszokott elvárásokhoz, eljárásokhoz.

Az Atlantis program támogatását, amely ennek az együttműködésnek az alapjául is szolgál, eddig 107 transzatlanti konzorcium nyerte el, de az ápolóképzésben ez az első olyan együttműködés, amely az Európában és Észak-Amerikában egyaránt elfogadott képzési fokozat megszerzésére, fejlesztésére irányul - közölte az SE.

Az együttműködésről szóló dokumentumokat hétfőn, Budapesten írja alá a három egyetem képviselője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását