2024. április 19. - Emma

Internetes kérdésekre válaszol a kormányfő

Internetezők által feltett kérdésekre válaszolt Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök a kínai kommunista párt szócsövének tekintett Zsenmin Zsipao című napilap honlapján pénteken megjelent felvételen.
2008. június 20. péntek 12:22 - Hírextra
A kínai vezetőt a lap szerkesztőségében vették filmre, amint röviden válaszolt két kérdésre internetezési szokásaival kapcsolatban. Az elnök elmondta: elsősorban azért internetezik, hogy a Kínával és a nagyvilággal kapcsolatos híreket elolvassa, illetve hogy megismerje az internetezők véleményét a kommunista párt munkájáról. Hu azt is elárulta, hogy elfoglaltságai miatt nincs alkalma minden nap böngészni a világhálón.

Politikával vagy az emberek mindennapi életével összefüggő problémákkal kapcsolatban nem tettek fel kérdéseket a kínai elnöknek, aki szemmel láthatóan oldott hangulatban válaszolgatott. Az internetes fórumra több mint 300 kérdés érkezett, ám a kínai elnöknek nem volt ideje valamennyire válaszolni, viszont megígérte, hogy "alaposan át fogja őket tanulmányozni". A videofelvétel azzal zárult, hogy Hu mondatait megtapsolták a szerkesztőségben.
Korábban több kínai kormányzati tisztségviselő beszélgetett internetezőkkel, ám Hu Csin-taónak ez volt az első internetes szereplése.

A pekingi információs minisztérium adatai szerint Kínában interneteznek a legtöbben a világon, több mint 220 millióan.

A világháló tartalma azonban politikai ellenőrzés alatt áll Kínában, ahol számos bloggert és internetes újságírót zártak börtönbe szókimondásukért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását