2024. április 16. - Csongor

Árnyékkormány a neten

Ez az árnyékkormány nem hatalomvágyó önjelöltek gyülekezőhelye, hanem alternatív politikai programok műhelye. Az új honlap szakpolitikai javaslatokat, állásfoglalásokat és ezeket megalapozó tanulmányokat, cikkeket kínál az olvasónak.
2008. június 18. szerda 11:40 - Hírextra
Az Élőlánc Magyarországért bemutatja a www.arnyekkormany.net című honlapot

Ez az árnyékkormány nem hatalomvágyó önjelöltek gyülekezőhelye, hanem alternatív politikai programok műhelye. Az új honlap szakpolitikai javaslatokat, állásfoglalásokat és ezeket megalapozó tanulmányokat, cikkeket kínál az olvasónak.

"Miért ütjük az orrunkat a demokratikusan megválasztott népképviselők dolgába? Mert nem ismerjük a szándékaikat" – mondja Lányi András, a honlap társszerkesztője. "A pártok programjaikat a politikai marketing szempontjaihoz igazítják, eljárásaikat pillanatnyi érdekeikhez. Jövendő terveiket egymás elől is titkolják, nehogy a vetélytárs valósítsa meg őket. A www.arnyekkormany.net szerkesztői viszont nem bánnák, ha az itt megjelenő ötletekből merítenének a politikusok, bár sejtik, hogy erre legfeljebb a szólamok szintjén kerül majd sor"
Az egyelőre nyolc szakpolitikai fejezetbe rendezett javaslatok (egészségügy, energiapolitika, építésügy, közlekedés, gazdaság és költségvetés, környezet- és természetvédelem, külügyek, oktatás, kultúra, vidékfejlesztés) elkötelezetten szólnak a részvételi demokrácia, a társadalmi önrendelkezés és az emberi léptékű gazdaság elvei mellett. "A globalizáció kihívására lokalizációval válaszolnánk, a közszabadságot nem kívánjuk feláldozni az üzleti haszonszerzés szabadsága kedvéért, az állam legfőbb feladatát a szolidaritás intézményeinek és kultúrájának fenntartásában látjuk. Nem hisszük és másokkal sem kívánjuk elhitetni, hogy a fejlődés forrásait felélő növekedés, a jólétnek hazudott esztelen pazarlás fenntartható. Hogy bármi előbbre való lehet napjainkban az emberhez méltó élet természeti feltételeit pusztító ökológiai katasztrófa elhárításánál" - írják a szerkesztők.

Álláspontjuk szerint a nemzetközi cégek befolyásának növelése helyett a hazai szereplők és a helyi erőforrások mozgósításától várható eredmény. Ez utóbbi feltételezi az állami újraelosztás mostaninál nem alacsonyabb mértékét, egyszersmind céljainak és eszközrendszerének alapos újragondolását. Magyarország nemzetközi versenypozíciójának megőrzése és javítása, a humán és természeti erőforrások minőségének megőrzése ugyanis csak így biztosítható.

Ez egy ellenzéki honlap: egyértelműen ellenzi a mostani kormány politikáját. De szövetséget ajánl mindazoknak, akik az itt körvonalazódó program kidolgozásában és megvalósításában készek az együttműködésre. A szerkesztők bíznak a nyilvános párbeszéd értelmében, s őrködni fognak annak komolysága felett. Várják a kéziratokat, a bírálatokat. Azt remélik, hogy akik őszinte eltökéltséggel keresik a választ a huszonegyedik század kihívásaira, legyenek bal- vagy jobboldaliak, előbb-utóbb kinövik féloldalasságukat.

Kiadó: Élőlánc Magyarországért
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását