2024. április 25. - Márk

Párkeresés a neten

Az internetes társkeresők tipikus használója 35 év körüli budapesti elvált nő - mondta Markovics András, az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten.
2008. június 18. szerda 19:22 - Hírextra
Míg 2003-ban 30 ezer, addig 2008-ban 360 ezer regisztrált felhasználó veszi igénybe a párom.hu és a startrandi.hu társkereső honlap szolgáltatásait. Az aktív, vagyis havonta legalább egy alkalommal belépők köre is jelentősen nőtt az évek alatt: míg 2003-ban hatezren, 2008-ban 49 ezren keresték fel a két társkereső weboldal közül valamelyiket.

Az ilyen jellegű portálokon elsősorban a 25-49 éves korosztály regisztrál. A fiatalabbak inkább a chat, a Skype, az MSN közül választanak, ha ismerkedni akarnak - fogalmazott Markovics András.
Az internetes társkereső előnye, hogy gyors, hatékony és kényelmes, azonban szembe kell nézni az anonimitás "kihívásaival": egyrészt védi a személyazonosságot, másrészt azonban teret adhat azoknak, akik komolytalan szándékkal érkeznek a webre. Bár az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. ügyvezető igazgatója szerint a visszaélésekre csak kezdetben, a társkereső honlapok indulásakor volt példa, ma már nem jellemző. Mivel sok oldal fizetős lett, sokan meggondolják, hogy megéri-e nekik a tréfa. Ezentúl az oldal készítői ellenőrzik a fotókat, a személyleírásokat a közzététel előtt és a további ellenőrzésekre is megvannak a megfelelő módszerek.

A szolgáltatás hátránya, hogy függőséget okozhat, ugyanis a felhasználó beleeshet abba a hibába egy idő után, hogy a tökéletes párra vár, ezért akár 4-5 évig is eltarthat a keresgélés.

Az internetes társkeresésben változást a webkamera hozhat, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon. A készülék egyszerre tud élethű hangot és képet továbbítani, ezenkívül kiszűri a visszhangot, a háttérzajokat, így sokkal élethűbb a netes csevegés.

A webkamera alkalmazása akár az ismerkedést is megkönnyítheti - mondta Vereska Teodóra, a Logitech pr-menedzsere.

Markovics András szerint a férfiak általában a valós magasságukat, a nők túlsúlyukat próbálják elkendőzni az első találkozó előtt. Ezt akár ki is védheti a webkamera, már csak az a kérdés, hogy a párkeresők vállalják-e a készülék használatát vagy maradnak az anonimitás mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását