2024. április 29. - Péter

Gastroblues

"Kihelyezett" Gastroblues-fesztivál helyszíne lesz pénteken délután és este az A38 hajó. Az immár tizenöt éves múlttal büszkélkedő paksi székhelyű fesztiválsorozat budapesti "különkiadása" a koncertek mellett borkóstolóval várja az érdeklődőket.
2007. december 4. kedd 11:35 - Hírextra
Az elmúlt 15 évben a blues, a dzsessz, a rock hazai és nemzetközi élvonala képviseltette magát Pakson. A fesztivál mellett húsz esztendeje működik a Gastroblues Klub is. Azóta a koncerteken fellépett többek között a Colosseum, a Yardbirds, a Ten Years After, a Nazareth, Keith Emerson, a Manfred Mann Earthband, Glenn Hughes, a Nashville Teens, az Animals és a Spencer Davis Group, valamint természetesen a honi blueszenészek teljes élvonala.

A Gastroblues Fesztivál e jubileumok alkalmából vendégeskedik a hajón. A gazdagnak ígérkező pénteki program külföldi vendégei a svájci Paul Camilleri, az ír Cliff Moore (Gary Moore bluesgitáros testvére) és Ian Segal, a holland Julian Sas, a hazai élvonalból színpadra lép a Jambalaya és Török Ádám. A záróakkord késő éjszaka a jam session lesz, amelybe az említetteken kívül bekapcsolódik Alapi István, László Attila, Kepes Róbert, Muck Ferenc és Pribil György.

Lesz a hajón Borbarát Találkozó is a legismertebb borászok részvételével. Többek között a Demeter-, a Hernyák-, a Légli-, a Rókusfalvy-, a Bock-, a Pók-, a Takler- és a Tiffán-pincészet már jelezte részvételét az eseményen, ahol bemutatják a Jubileumi Gastroblues Cuvée-t.

A rendezvényen kapható lesz egy jubileumi díszdoboz, amely az elmúlt 15 év koncertjeiből, felvételeiből, sztorijaiból válogatva 7 DVD-t, 3 CD-t, 3 könyvet tartalmaz. Száraz vörös- és száraz fehérbort is mellékelnek a kiadványokhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását