2024. április 18. - Andrea, Ilma

Az SZDSZ tárgyaló-delegációja

Fodor Gáboron kívül Gulyás József és Gusztos Péter is részt vesz szombaton az Orbán Viktorral folytatandó tárgyaláson. Az SZDSZ elnöke ezt az ügyvivői testület pénteki budapesti ülése után mondta a rá várakozó újságíróknak.
2008. június 20. péntek 16:48 - Hírextra
A pártelnök, aki több kérdésre nem válaszolt, csak annyit tett hozzá, hogy a mandátumról és a tárgyalás tartalmáról majd utólag nyilatkozik.

Horn Gábor, a párt ügyvivője az újságíróknak azt mondta: megállapodtak arról, hogy miről és kik tárgyaljanak a szombati és a keddi megbeszéléseken, de konkrétumokba nem kívánt bocsátkozni.

Arra a kérdésre, hogy Fodor Gábor kapott-e felhatalmazást arra, hogy bármiféle megállapodást kössön Orbán Viktorral vagy Gyurcsány Ferenccel, az ügyvivő azt mondta: megállapodásokra az SZDSZ testületei adnak felhatalmazást, ezek tárgyalások lesznek. Hozzátette: a pártelnök nem kapott felhatalmazást a koalíció újrakötésére.

Elmondta azt is, hogy továbbra is fenntartják azt az álláspontjukat, hogy az előre hozott választás nem érdeke az országnak.

Kérdésre válaszolva közölte: a frakcióvezetői poszt kérdése nem került szóba az ügyvivői testület megbeszélésén.

Fodor Gábor - aki pártelnökké választása után jelentette be, hogy minden parlamenti párttal tárgyalni kíván Magyarország jövőjéről - szombaton Orbán Viktor Fidesz-elnökkel, jövő kedden Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, az MSZP elnökével találkozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását