2024. április 25. - Márk

A Cigány Önkormányzat is elutasítja a Fidesz kirekesztését

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán arra kéri Fadd FIDESZ-KDNP-Faddi Polgári Egyesület színeiben mandátumot nyert polgármesterét, alpolgármesterét, valamint képviselő-testületét, hogy a 2008. június 21-én a Prikezsia Gárda által meghir
2008. június 20. péntek 14:24 - Hírextra
Kérjük továbbá Orbán Viktort a FIDESZ-MPSZ Elnökét, Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét, hogy a "Falunap"-ot kezdeményező és annak magán területen megrendezésében segédkező képviselőik magatartását erkölcsi és etikai szempontok mentén vizsgálják meg. Nem elég szavakban elhatárolódni a Prikezsia Gárdától, tegyék világossá, hogy képviselőik és ezzel pártjuk semmilyen szinten és témában sem vállal közösséget a demokrácia, magyarok és cigányok békés együttélésének ellenségeivel.

Hisszük, hogy demokratikus pártok színeiben megválasztott képviselők nem tehetnek különbséget választóik között aszerint, hogy milyen nemzetiséghez tartoznak. Aki a Prikezsia Gárdát meghívja, tárgyalófélnek tekinti, egyben igent is mond a Gárda szellemiségére, és a történelem szemétdombjára való nézeteire is.

Faddon az előítéletesség egy elhajított Molotov-koktél által már lángra lobbant, ezért kérjük a jó szándékú faddi polgárokat, a demokratikus értékek mellett elkötelezett pártokat és a színeikben megválasztott képviselőket, hogy jelenlétükkel, szavaikkal és tetteikkel ne öntsenek olajat a gyűlölet tüzére.
Kérjük továbbá a faddi cigányságot, helyi és megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatokat, a Roma Jogvédő Szervezeteket, hogy a Prikezsia Gárda által szervezett faddi Falunaptól a magas provokációs veszély miatt legyenek szívesek távol maradni, hiszen testi épségüket senki nem tudja garantálni.
"A faddi magyarságnak és cigányságnak közös érdeke a békés együttélés, valamint Fadd község lakóinak boldogulásának elősegítése".
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását