2024. május 2. - Zsigmond

Aki tanul, annak ingyenes

A győri Galgóczi Erzsébet könyvtárt péntektől ingyenesen használhatják mindazok, akik bármilyen oktatási formában tanulnak. Nemcsak a közoktatásban és a felsőoktatásban részt vevők iratkozhatnak be ingyenesen, hanem a felnőttképzésben, továbbá szaktanfoly
2008. április 18. péntek 15:28 - Hírextra

A szakember rámutatott: döntésüket az motiválta, hogy ezzel a megoldással is segíteni, támogatni akarják az önképzést.

Fogalmazása szerint az egész életen át tartó tanulás rendszerének kiépítése partnerséget igényel több szinten is a társadalomtól. Márpedig a könyvtár partner a tanulásban, s ez irányú készségességét juttatja kifejezésre ezzel a lépéssel.

A bibliotéka számos szolgáltatást ajánl partnereinek. A különféle képzéseken részt vevőknek egyebek között könyvek, folyóiratok, CD-k, DVD-k és videofilmek díjmentes kölcsönzését, kézikönyvek, lexikonok olvasótermi használatát és hétvégi kölcsönzését kínálja. Ezen túl tanulási segédletek, kötelező irodalmak gyűjtésével segíti az iskolai feladatok teljesítését és megadott témákról anyaggyűjtést, témakutatást is végez. Továbbá naponta fél óra díjmentes internethasználatot biztosít az érdeklődőknek.

A fenntartó önkormányzat a továbbiakban a fogyatékkal élők és a rokkantnyugdíjasok számára is lehetőséget ad a díjmentes könyvtárhasználatra.

A bibliotéka 250 ezer dokumentummal, könyvvel és folyóirattal, CD-vel és DVD-vel, újságokkal és videofilmekkel áll 8000 beiratkozott olvasója rendelkezésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását