2024. május 10. - Ármin, Pálma

Szlovén-magyar rendőrségi gyakorlat Zalában és a Muravidéken

Sikeresnek értékelték a szlovén, a magyar és a megfigyelőként jelenlévő osztrák rendőri vezetők a Szlovéniában és Magyarországon csütörtökön tartott bűnüldözési gyakorlatot - közölte az akció lezárása utáni sajtótájékoztatón Zala megye rendőrfőkapitánya L
2008. június 19. csütörtök 14:12 - Hírextra
Tiborcz János a gyakorlatot "mérföldkőnek" nevezte a zalai rendőrség életében, hiszen - mint mondta - a schengeni határok eltűnésével még inkább igaz, hogy a bűnözés nem ismer határokat. Emlékeztetett arra, hogy a három állam rendőrségei által közösen működtetett, szerdán átadott hosszúfalui (Dolga Vas) Rendészeti Együttműködési Központ éppen a rendőrségek napi kapcsolattartását segíti.

Janez Lovrec, a Muraszombati Rendőrigazgatóság bűnüldözési osztályvezetője elmondta: a gyakorlat során egy szlovéniai bankrablást imitáltak, ahol az elkövetők Magyarország irányába vették az útjukat. A szlovén rendőrök a határon át is üldözték a tetteseket.

A szlovén hatóságok értesítése után a magyar rendőröket kivezényelték a "tettesek" várható útvonala közelébe. A gyakorlat során az elkövetéstől számított fél órán belül elfogták a tetteseket a 86-os út mellett, az útközben eldobott fegyvereket pedig megkeresték - számolt be a gyakorlat zalai oldaláról Dedics Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója.

A bűnügyi igazgató szerint csak az az apróbb hiba árnyékolta be a gyakorlatot, hogy nem működött a zalaegerszegi főkapitányság faxkészüléke.

Az MTI kérdésére válaszolva Tiborcz János azt mondta: nyelvi akadályaik nincsenek, ugyanis a Rendészeti Együttműködési Központba már olyan kollégákat válogattak össze, akik beszélnek a három ország nyelvén. Hozzátette, a jövő tavasszal már olyan gyakorlatot tartanak, ahol a részt vevő rendőrök nem tudják, hogy éles bevetésre mennek-e.

A gyakorlaton megfigyelőként résztvevő Erhard Aminger, a Burgenlandi Biztonsági Igazgatóság vezetője azt mondta: meggyőződhetett arról, hogy a szlovén és a magyar rendőrök munkája magas színvonalú.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását