2024. április 25. - Márk

Idén befejeznék a haderőreformot

Idén be kell fejeződnie a magyar haderő átalakításának, hogy az elmúlt 17 év után a stabilitás és a kiszámíthatóság jellemezze a Magyar Honvédséget - ezt Szekeres Imre honvédelmi miniszter mondta kedden, a tavalyi évet értékelő, és 2007-es feladatokat meg
2007. január 30. kedd 12:51 - Hírextra
A honvédség létszámát a jelenlegi 15-16 ezerről az év végéig 20 ezer fölé kell emelni. Ez is része annak a hosszútávú haderő-fejlesztési tervnek, amelyet ötpárti támogatással nyújt a kormány és a parlament elé a honvédelmi tárca. A honvédségnek együtt kell tudnia működni szövetségeseivel, hogy hatékonyabban vehessen részt a nemzetközi béketeremtő, béketámogató és katasztrófa-elhárító missziókban.

A honvédelmi miniszter 2007 legfontosabb feladatai közül a haderő létszámának növelése mellett egy vegyes hídépítő század és egy telepíthető egészségügyi egység felállítását emelte ki. Új víztisztító berendezések vásárlása, a Gripen repülőgépek rakétáinak beszerzése, a légvédelmi rendszer fejlesztése és a harci helikopterek korszerűsítése is az idei elképzelések között szerepel.

Tavaly augusztusban befejeződött a minisztérium létszámának csökkentése, év elején pedig létrejött a NATO-ban egyedülálló Összhaderőnemi Parancsnokság. Ugyancsak az év elején változott meg a hadkiegészítés rendszere. Az eddigi 20 központ helyett Szolnokon és Veszprémben folytatódik a toborzás. Márciusban kezdi működését a Honvéd Egészségügyi Központ, májusban pedig átadják a felújított Honvéd Kórházat.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását