2024. április 27. - Zita

Már a múzeumban is szondáztatnak

A Múzeumok éjszakáján kipróbálható az is, hogy mit mutat az elektromos alkoholszonda a konyakos meggy vagy a Dianás cukor elfogyasztása után, ugyanis ez is szerepel a Rendőrség-történeti Múzeum programjai között.
2008. június 19. csütörtök 19:25 - Hírextra
Ezentúl még számos más érdekességet is kínál látogatóinak szombaton a múzeum. A délután 4 órakor kezdődő események közül figyelemre méltó még a drog- és robbanószer kereső kutyák bemutatója, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság Oktatási Igazgatóságának jóvoltából láthatnak az érdeklődők.

Látványos kikapcsolódást ígér a lovas rendőrök és a kommandósok bemutatója, valamint a rendőri közelharcot szemléltető program, de kutyás járőröket is láthatnak intézkedés közben a budapesti múzeumba ellátogatók.

Az ORFK Szóvivői Irodájának tájékoztatása szerint a Rendőrség-történeti Múzeum bejárata elé egy Moszkvics 403 típusú veterán rendőrautót és egy Kawasaki rendőrmotort állítanak ki egy jelenleg is használt rendőrautóval és motorral egyetemben, amelyeket a gyerekek álló helyzetben ki is próbálhatnak.

Ugyancsak a fiatalokat várják a délutáni kerékpáros ügyességi versenyre, de a vállalkozó kedvűek tesztelhetnek egy közlekedésbiztonsági-szimulátort is.

Ezen a napon délután 4 és hajnali 2 óra között kérhető még grafológiai elemzés, tenyér- és ujjlenyomatvétel, lesz lézerpisztoly-lövészet, a gyerekeknek pedig gyermekrajzversenyt hirdetnek A jövő rendőrsége címmel. A múzeumban óránként indul tárlatvezetés.

Az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola este fél nyolckor tart zenés díszelgési showt, majd önvédelmi bemutatót. A látogatókat éjfél előtt nem sokkal tortaevésre, közös pezsgőzésre invitálják, majd éjfélkor tombolasorsolást rendeznek, amelyen kerékpárt lehet nyerni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását