2024. április 18. - Andrea, Ilma

Fesztivál határok nélkül

Június 18. és 26. között rendezik meg a Magyar Színházak XXII. Kisvárdai Fesztiválját; a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban négy szomszédos ország, Szerbia, Szlovákia, Románia és Ukrajna 22 magyar nyelvű társulatának művészei lépnek fel.
2010. június 12. szombat 11:37 - HírExtra
A pénteki nyitónapon 18 órától a Művészetek Házának színháztermében Madách Imre Az ember tragédiája című darabját láthatják a nézők az Újvidéki Magyar Színház előadásában.

Huszonegy órától a Várszínházban William Shakespeare Ahogy tetszik című művét a Beregszászi Magyar Drámai Színház mutatja be - mondta Bökönyi Zoltánné, a fesztivált rendező Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza munkatársa az MTI-nek.

A délvidéki magyar színházak közül bemutatkozik a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a Népszínház, valamint az Újvidéki Magyar Színház, a Tanyaszínház, illetve az színészi utánpótlást adó Akadémia Társulata.

Felvidékről a Révkomáromi Jókai Színház, a Kassai Thália Színház és a Dunaszerdahelyi Epopteia Társulás Műhely lép színpadra, Kárpátaljáról pedig a Beregszászi Magyar Drámai Színház.

Erdélyből a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Yorich Stúdió és az Akadémia Társulata, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és az M-Stúdió, az Aradi Kamaraszínház, a Csíkszeredai Csíki Játékszín, a Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, a Kolozsvári Színművészeti Egyetem Társulata, a Nagyváradi Állami Magyar Színház, a Szatmárnémeti Északi Színház, a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, illetve a Temesvári Csiky Gergely Színház mutatja be versenyelőadását.

Bökönyi Zoltánné tájékoztatása szerint az idei kisvárdai fesztiválon is lesznek bábelőadások a legfiatalabb nézőknek, illetve fellép Fábri Sándor színművész, valamint Mobilmánia koncert várja a könnyűzene kedvelőit.

A záróelőadáson, június 26-án a budapesti József Attila Színház művészei Ron Aldridge Csak kétszer vagy fiatal című darabját játsszák a Várszínházban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását