2022. december 6. - Miklós

A Szerzőket nézték meg a legtöbben

Joachim Trier norvég rendező Szerzők című filmje nyerte el az Európa Filmhónap Arany Egér-díját, mivel ezt a filmet nézték meg a legtöbben a decemberben rendezett filmfesztivál alatt - közölte a Budapest Film az MTI-vel.
2008. január 8. kedd 14:07 - Hírextra

A fesztivál társszervezőjének közleménye szerint a 2007-es Európa Filmhónap Arany Egér-díját a közönség "ítélte oda" az általa legjobban kedvelt filmnek.

A Budapest Film és a Filmklik.hu tavaly decemberben rendezte meg az Európa Filmhónapot, amelynek keretében a nézők összesen tizenegy európai alkotásra válthattak jegyet a budapesti Művész moziban, illetve a programba bekapcsolódó szolnoki TISZApART moziban.

A fesztivál újdonsága volt, hogy az alkotásokat a www.filmklik.hu oldalon is megnézhette a közönség, és értékelhették is a filmeket.

Mivel a két moziban, valamint az interneten Joachim Trier Szerzők című filmjét látták a legtöbben, így ez az alkotás nyerte el a 2007-es Európa Filmhónap Arany Egér-díját.

A norvég film, amely két, hírnévre vágyó fiatalról szól, tavaly az Isztambuli Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Tulipán-díjat, 2006-ban Karlovy Varyban a legjobb rendezőnek járó, valamint a Don Quijote-díjat, míg a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon a Discovery-díjat nyerte el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását