2024. április 30. - Katalin, Kitti

Közösen fellépés a színesfémlopások megelőzésére

A színesfémlopások visszaszorítására közös fellépést kezdeményezett a MÁV más, a bűncselekményekben érintett nagyvállalatokkal, hogy közösen dolgozzanak ki átfogó stratégiát; a vasúttársaság a BKV-t és a mobiltelefon-szolgáltatókat vonná be a feladatba -
2008. június 19. csütörtök 16:53 - Hírextra
A közlemény szerint a MÁV az érintett cégek vezetőinek felhatalmazását kérte, hogy közös levélben a kormányhoz forduljon a fémlopásokkal kapcsolatos törvényi háttér szigorítása érdekében. Ezt a levelet az ügyészség és a Legfelsőbb Bíróság is megkapja majd. A fentieken kívül lopott eszköz felvásárlása esetén a fémfelvásárló elleni eljárást is szorgalmazzák a cégek, valamint speciális rendvédelmi szervezet létrehozását javasolják a színesfémlopás megakadályozására.

A MÁV javaslata szerint a különböző vállalatoknál történt fémlopások helyszíneit térképen bejelölve a szervezett bűnelkövetők határozott vonulási iránya rajzolódna ki. Ezt kellő mennyiségű információ birtokában rendszeresen elvégezve a soron következő bűnelkövetés helyszíne prognosztizálható lenne.

A vasúttársaság a Vasútőr Kft. bevonásával vállalná a koordináció és az adatbázis kezelését. A Vasútőr Kft. felhatalmazást kapna információs központ létrehozására. Ide heti-, illetve havi rendszerességgel befuthatnak majd az információk.

A közleményben megemlítik, hogy Magyarország a színesfémtolvajok hazája: tavaly a vasút területén 812 fémlopás történt és 45 tettenérés során 80 embert fogtak el a rendőrök, illetve a vasút őrzésével megbízott munkatársak. Ebben az esztendőben májusig 313 hasonló károkozás történt, idén 20 tettenérés során 37 embert állítottak elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását