2024. május 3. - Tímea, Irma

Esélylatolgató: Portugália - Németország

Végre elkezdődik az Európa-bajnokság! — mondják azok, akiket a csoportmeccsek nem igazán hoztak lázba. A negyeddöntők párosítása izgalmasnak ígérkezik, kezdésként rögtön egy Portugália - Németországgal indul az egyenes kieséses szakasz.
2008. június 19. csütörtök 16:59 - Gedei Szilárd
— Na most aztán megmutathatja ez a Ronaldo gyerek, hogy mit tud a futballról — horkant fel Sanyi bácsi egyik kezével a tévé felé bökve, másikkal a párás söröskorsót szorongatva. Kedvenc kiskocsmájában még a tegnap esti meccsismétlések mentek a tévében, csak néhány vendég lézengett az estére a fociimádók Mekkájává váló italozóban. Te, — fordult oda hozzám egy pillanatig sem szem elől tévesztve a képernyőt — lesz ezeknek a németnek valami esélyük estére?
— Esély mindig van, még ha csekély is — kezdtem el Sanyi bácsi okítását —, de valóban a portugálok az erősebbek. Tetszik tudni Sanyi bá, az már rég nem úgy van, ahogy annak idején Lineker mondta, hogy „…a végén mindig a németek nyernek”. Mostanában ugyanis se a végén, se az elején nem megy nekik, főleg ha kontinensbajnokságról van szó: a legutóbb, pont Portugáliában tovább se jutottak a csoportból. Meg amúgy is, van nekik gondjuk elég…
— Gond, gond, itt már csak focizni kell — s egy jó erőset rúgott az asztal lábába, hogy beleremegett a finom magyar sör habja is —, menni kell előre. Ott a Klose, meg a másik lengyel gyerek, a mondjad már hogy hívják, a Poldi, azaz Podolski. Nehogy már ne legyenek jók legalább két gólra!
— Nem olyan egyszerű az — néztem az öregre —, Podolski ugyanis eddig csak akkor lőtt gólt, ha a baloldalon játszott, mint középpályás, ráadásul most fáj a vádlija is. A többi csatár meg eddig jószerivel csak lézengett a pályán, mint például ez az echte német Gomez.
— De a Ballack benne van a formában, ezt nem tagadhatod — húzta ki magát.
— Valóban, a németek középpályája elég erős. A rutinos játékosok, mint például Frings jól kiegészíthetik egymást a fiatalokkal, mint például Schweinsteiger…
— Te, — vágott a szavamba kajánul vigyorogva —, te, tudod hogy mit jelent ennek a srácnak a neve? Disznóemelő. Érted, disznóemelő. Egyébként ha kikapnak a fritzek, az csak annak a töketlen Lehmannak lesz köszönhető, nem való az már a kapuba. Öreg hozzá. Hanem a portugálok, azok jó fiatalok. És támadnak is, lövik a gólokat.
— Mit szól mondjuk ehhez a támadóalakulathoz: Moutinho – Simao – Deco – Ronaldo – Nuno Gomes?
Láttam, hogy az arcán egy önkéntelen kis fintor fut végig — megértettem, hogy nem esik hasra a sztároktól, ezért húzni kezdtem egy kicsit.
— Deco például elég jól irányít, nem?
— Elég jól, de szerintem este nem fog ficánkolni. Kell ott majd a latinoknak védekezniük, meglásd! De mi van ezzel a Löw kapitánnyal, nem lehet ott a meccsen, vagy mit hallottam?
— Bizony, az osztrákok elleni balhéja miatt eltiltották egy meccsről. Nem mehet be az öltözőbe sem, és telefonon sem adhat instrukciókat. Csak nézője lehet csapata idei legfontosabb összecsapásának.
— Hm, az baj. Talán akkor mégis a portugálok nyernek… — vagy nem is, döntetlen lesz. Én mondom neked, döntetlen lesz.
— De Sanyi bá, valakinek tovább kell jutnia, nem lehet döntetlen.
Felnézett a tévére, éppen félidőben járt az ismétlés, a kockasajt okozta felhőtlen boldogság érzését próbálták kereskedelmi formában a nézőkbe sulykolni. Megtörölte a homlokát és a kocsma első számú szakértőjéhez méltón válaszolt:
— Akkor rendesen fel kell készülni — mondta megfontoltan és ugyanazzal a kimértséggel rendelt még egy sört.

Lássuk, kik lesznek a meccs főszereplői! A Hírextra.hu a csoportmeccsek alapján pontozta a várható kezdőcsapatokat:



A Hírextra.hu tippje: 2-1

Esélyek: Portugália jut tovább: 55%             Németország jut tovább: 45%

Kulcsemberek lehetnek: Deco, Moutinho, Ronaldo, illetve Lehmann, Podolski, Ballack, Frings.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását