2024. április 29. - Péter

Btk.-módosítás a mentőket és tűzoltókat ért lopások miatt

A Fidesz az utóbbi időszakban történt, mentőket és tűzoltókat ért lopások miatt a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását javasolja, hogy szigorúbb büntetést kapjanak, akik ilyet követnek el - jelentette be Csampa Zsolt és Balsai István, az ellenzéki párt
2007. november 20. kedd 14:58 - Hírextra

Csampa Zsolt emlékezetett arra, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a mentőket és a tűzoltókat ért lopások, legutóbb például a tűzoltóság szóvivőjének autóját lopták el egy mentési helyszínről.
A Fidesz zéró toleranciát hirdet az ilyen tolvajoknak és azt javasolja, hogy a Btk.-ba kerüljön be a minősített esetek közé az emberi élet védelmével kapcsolatos eszközök lopása, és a bíróságnak ilyen cselekmények esetén ne legyen mérlegelési lehetősége, hanem a legsúlyosabb, 3 éves szabadságvesztést szabja ki.

Balsai István azt mondta, az emberélet mentése, a testi épséget fenyegető veszély elhárítására szolgáló eszközök közé tartoznak például az menőautók, orvosi autók, tűzoltó autók és a katasztrófavédelem járművei is. Kitért arra, hogy a módosító javaslatot szerdán vagy legkésőbb csütörtökön benyújtják és szeretnék, ha az Országgyűlés még idén elfogadná és jövőre már hatályba léphetne a szigorítás.

Csampa Zsolt azt mondta: ez a szigorítás talán visszatartó erő lehet azok számára, akik ilyen lopásra vetemednek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását