2024. április 28. - Valéria

Indiai templomi tánc a Ludwig Múzeumban

Az Artus Társulat és a TÁP Színház előadása mellett indiai templomi tánc, installáció-készítés és több tárlatvezetés várja az érdeklődőket Budapesten a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban szombaton, a Múzeumok éjszakáján - közölte az intézmény saj
2008. június 19. csütörtök 13:57 - Hírextra
Piringer Patricia tájékoztatása szerint autentikus indiai templomi táncot láthatnak a látogatók Sándor Éva előadásában A Maharadzsa álma címmel, mely kapcsolódik Simon Starling Három madár, hét történet, betoldások és elágazások című kiállításához.

Hegyi Loránd vezetésével tekinthetik meg az érdeklődők Braco Dimitrijevic retrospektív kiállítását a művész jelenlétében, este 8 órától gyufásdobozokból lehet installációt készíteni.
A Goda Gábor vezette Artus Társulat darabja, a Kifordított szoba, avagy Embernövények a nappaliban kifejezetten erre az éjszakára és a múzeum tereire készült, az este folyamán az előadás többször is megtekinthető lesz.

A TÁP Színház gárdája a tervek szerint a Legrosszabb kiállítás-megnyitó vagy tárlatvezetés című darabjával szórakoztatja a közönséget; a különböző performanszok más-más helyszíneken zajlanak. A színészek egyperces megnyitókat mondanak, varieté számokat adnak elő, különböző viselkedési típusokat mutatnak meg, játszanak el, egyebek mellett azt, hogy milyen a legrosszabb látogató.
Este 11 órától Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház leendő főigazgatója és Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum főigazgatója tart közös tárlatvezetést a múzeum 3. emeleti kiállítóterében.

A kisebbeket délelőtt Hold volt, hol nem volt címmel mese és alkotó foglalkozás várja, Krista Anita és Érsek-Csanádi Gyöngyi bábművészek vezetésével a Ludwig Múzeumban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását