2024. április 20. - Tivadar

A Honvéd Férfikar a Zeneakadémián

Kapcsolódások, avagy: Kodály mindenkié címmel a Honvéd Férfikar és a Hegedős együttes ad hangversenyt szombaton a Zeneakadémián - tájékoztatta a Honvéd Együttes kommunikációs menedzsere hétfőn az MTI-t.
2008. január 14. hétfő 20:40 - Hírextra

A koncert érdekessége, hogy ez a Honvéd Férfikar második önálló zeneakadémiai koncertje hosszú évtizedek után, tagjai többnyire kísérő partnerei különböző zenekaroknak - hangsúlyozta Kovács Maja.
"Mit gondolt eddig a magyar népzenéről? Érdekes? Unalmas? Iskolai anyag? Egy biztos: így még sohasem hallhatta" - hirdeti a koncertet a Honvéd Együttes, amely a hangversenyen az amúgy különleges szépségű népzenei részleteket egyrészt tájak, korok, műfajok hangulataival, másrészt merész és szokatlan asszociációkkal kapcsolja össze.

"Az első részben angol, francia, észt szerzőkkel, a másodikban Kodály műveivel játszunk varázslatot" - írják.

Műsoron szerepel egyéb művek mellett VIII. Henrik: Vidám társaságban című szerzeménye, a Moldvai táncok, a Márton Szép Ilona balladája, Tormis: Észt népdalok című műve, a Rábaközi dudálás, a Csíksomlyói Mária-ének és Rossa László: Moldvai dallamok című kompozíciója.

Megszólal a Táncok a 18. századi Felvidékről, Kodály: Felszállott a páva című műve, Páva-dallamok Somogy, Gyimes, Moldva és Kalotaszeg vidékéről, felcsendülnek továbbá széki dallamok, karádi nóták és a Toborzó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását