2024. április 24. - György

70 ezer vendéget várnak

A 16. Volt Fesztiválra a tavalyihoz hasonlóan 70 ezer hazai és külföldi vendéget várnak a szervezők Sopronba; a július 2-től 5-ig tartó rendezvényen 250 programmal, világsztárokkal, magyar és külhoni zenekarok egész sorával, dj-kel, színházi előadásokkal
2008. május 5. hétfő 16:25 - Hírextra

Közlése szerint az idén mintegy 300 millió forintos költségvetésből megvalósuló program kiemelkedő eseménye lesz a spanyol-baszk származású Manu Chao és csapatának fellépése július 4-én. A világsztár azt követően állapodott meg a Volt szervezőivel, miután alaposan tájékozódott a fesztivál technikai feltételeiről, a többi fellépőről, az esemény szponzori köréről.

Felhívta a figyelmet arra, hogy július 3-án lép a nagyszínpadra minden idők egyik legsikeresebb latin hip-hop csapata, a kaliforniai Cypress Hill.

Hallhatják a zenerajongók a francia Nouvelle Vague együttest, amely új programmal mutatkozik be, és visszatér a Voltra a német Frank Popp és zenekara. Bemutatkozik a soproni közönségnek napjaink tánczenéjének egyik legdivatosabb személyisége, a kanadai Tiga. Koncertet ad a kaliforniai punk egyik legsikeresebb zenekara, az Offspring július 5-én. Az együttes először lép fel Magyarországon és június végén megjelenő lemezanyagából ad ízelítőt a Volt közönségének. A nagyszínpadi produkciókon kívül tíz színpadon számos együttes koncertje alkotja a fesztivál gerincét.
A formálódó színházi programról Loberwein Norvbert elmondta: a budapesti Katona József Színház Dzsesztetés, a kaposvári Csiky Gergely Színház Szabad az Á, a szombathelyi Weöres Sándor Színház Czukorshow című produkciót láthatja egyebek között a Volt közönsége.

A gyerekekre is gondoltak a szervezők, őket a többi között a Kaláka együttes és több játszóház szórakoztatja majd.

A hazaiakon kívül külföldről, egyebek között Ausztriából, Németországból, Szlovákiából várnak vendégeket, visszatérőket és újakat egyaránt a Voltra - tette hozzá a főszervező.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását