2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hiller újra leváltotta az igazgatót

Bár a Fővárosi Munkaügyi Bíróság jogerősen visszahelyezte állásába Takács Imrét, az Iparművészeti Múzeum tavaly leváltott főigazgatóját, a munkáltatói jogkört gyakorló miniszter, Hiller István június 9-én ismét visszavonta vezetői megbízatását - közölte a
2008. június 19. csütörtök 06:44 - Hírextra
Az oktatási és kulturális miniszter Takács Imre főmuzeológus magasabb vezetői megbízásának ismételt visszavonását június 12-én írásban is indokolta - írta az OKM közleményében.

Felidézték, hogy a munkaügyi bíróság alaki, formai kifogások miatt semmisítette meg a munkáltatói jogkör gyakorlójának azt az intézkedését, amelyben még tavaly visszavonta a főigazgató magasabb vezetői megbízását. Mint hangsúlyozták, a munkáltató tudomásul vette az ítéletet, noha azt nem tartja teljes mértékben megalapozottnak. Úgy döntött, hogy fellebbezési jogával nem él, ugyanis meggyőződése: az ilyen fontosságú költségvetési intézmény vezetésére való alkalmasság nem "alaki", hanem tartalmi kérdés.

A kommüniké szerint az oktatási és kulturális miniszter úgy véli, ha szükséges érdemi jogvita, annak tárgya a megbízás visszavonásának tényleges okai legyenek, azaz azok a gazdasági, pénzügyi szabálytalanságok, amelyek az Iparművészeti Múzeumban végzett felügyeleti vizsgálatokon derültek ki.

A szaktárca felidézte: Takács Imre korábban nem járult hozzá, hogy az OKM nyilvánosságra hozza a magasabb vezetői megbízás visszavonásának részletes indoklását. Megemlítették, hogy a volt főigazgató most ismét jelezte a tárcának a június 16-án átadott nyilatkozatában: továbbra is kizárja annak lehetőségét, hogy a szakmai és a szélesebb közvélemény megismerhesse a magasabb vezetői megbízást ismételten visszavonó intézkedés két oldalas indoklását, és a tízoldalas mellékletet, amely a pénzügyi, gazdasági szabálytalanságok részletes listáját tartalmazza.

Az oktatási és kulturális miniszter tavaly augusztus 30-án vonta vissza Takács Imre főigazgató és Zádor Tamás gazdasági igazgató megbízatását. A munkaügyi bíróság első fokon áprilisban döntött a főigazgató és a gazdasági igazgató ügyében: jogszerűtlennek minősítette és érvénytelenítette a felmentéseket. Zádor Tamás a rá vonatkozó ítélet jogerőssé válását követően arról tájékoztatta az MTI-t, hogy május 30-án Hiller István oktatási és kulturális miniszter azonnali hatállyal ismételten visszavonta magasabb vezetői megbízását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását