2024. május 3. - Tímea, Irma

Megszűnik a bérlettámogatás

Januártól megszűnik a 60 és 65 év közötti nyugdíjasok bérleteihez nyújtott állami támogatás, így az érintett négyezer nyugdíjasnak teljes árú dolgozói bérletet kell majd vásárolnia.
2007. november 19. hétfő 16:51 - Hírextra
John Emese (SZDSZ) frakcióvezető és Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a testület elé került helyszíni kiosztású előterjesztés azt indítványozta, hogy az 1990 óta változatlan behajtási díjakat jelentősen megemeljék, s ezzel együtt szigorítsák az engedélyek ellenőrzését.

A Fővárosi Közgyűlés elé kerülő kabinetjavaslat szerint változtatnak azon is, hogy egy adott cég kapja a behajtási engedélyt. Ezután rendszámra szól majd az engedély. Így megszűnne az a mai helyzet, amikor például egy multinacionális cég két autóra kapott engedélyét több tucatnyi jármű használja. A díjemelésekből remélt egymilliárd forintos bevételt a parkolás fejlesztésére, például P + R parkolóhelyekre költenék.

A kabinet közgyűlési tárgyalásra javasolja a BKV-HÉV szolgáltatáshoz nyújtandó mintegy 600 millió forintos állami támogatásról kötendő szerződés jóváhagyását. Nyáry Krisztián elmondta, hogy az ülésen a témával összefüggésben elhangzott, hogy az állam januártól nem ad támogatást a 60-65 év közötti nyugdíjasok bérleteihez. Így az érintett négyezer nyugdíjasnak teljes árú dolgozói bérletet kell majd vásárolnia. Ez az állami lépés illeszkedik a vasúti szolgáltatáshoz, ahol szintén ez a rend - jegyezte meg az igazgató.

A kabinet ülésén nem került szóba a BKV tarifaemelési javaslata és a cégnél kedd hajnalra meghirdetett részleges figyelmeztető sztrájk. Nem foglalkoztak azzal a lapértesüléssel sem, mely szerint jövőre akár 25 százalékkal is drágulhat a távfűtés ára Budapesten, ha a Budapesti Erőmű Zrt. és az MVM VK Zrt. nem tud megegyezni a régieknél rövidebb lejáratú új hosszú távú áramvásárlási megállapodások árairól - jegyezte meg az igazgató.

Steiner Pál szocialista frakcióvezetőt parlamenti elfoglaltsága miatt az MTI nem érte el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását