2024. április 20. - Tivadar

FüredFest a balatoni főszezonban

A FüredFest elnevezésű kulturális programsorozatot negyedik alkalommal rendezik meg a balatoni főszezonban július 12. és augusztus 16. között Balatonfüreden; a városi Szabadidő és Konferencia Központban 12 színházi estet, zenés-táncos bemutatót szervez és
2008. június 18. szerda 07:15 - Hírextra
Ismertetése szerint július 12-én este Boldog idő címmel, Sztevanovity Zorán dalainak ősbemutatójával indul a programsorozat, július 18-án pedig Klezmer Varázs címmel a Budapest Klezmer Band produkcióját láthatják az érdeklődők. Másnap a Pannon Várszínház művészei a reneszánsz év jegyében a Kinizsi Pál című musicalt adják elő - tette hozzá.

Július 26-án este is a színház művészei lépnek fel A padlás című zenés darabbal, másnap este pedig a Muzsika hangja című musicalt adják elő hét gyermekszereplővel - tájékoztatott az igazgató.
Vándorfi László szerint nagy közönségsikerre számíthat augusztus 1-jén este az Irish Dance Experience ír szteppshow; a műsorban fellép Catherine Gallagher, Írország nemzeti bajnoka - a táncművész jelen volt a füredi sajtótájékoztatón -, továbbá sztárvendég lesz Michael Patrick is, a Riverdance Show Principal szólótáncosa.

Augusztus 3-án a várszínház művészei az Utazás a szempillám mögött című mesemusicalt adják elő 18 órakor, 21 órától viszont már a Hotel Menthol című zenés produkcióval lépnek fel - tájékoztatott a színidirektor. Elmondta: augusztus 8-án este A Pál utcai fiúkat játsszák, 9-én pedig A dzsungel könyve című musicallal lépnek színre.

Augusztus 15-én Ezeregyév címmel az ExperiDance táncprodukcióját láthatja a közönség, a fesztivál zárónapján, augusztus 16-án pedig egy musicalshowt adnak elő a várszínház művészei - tájékoztatott az igazgató, megjegyezve, hogy egy látványos showműsorral szeretnének búcsúzni a FüredFest közönségétől.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere, parlamenti képviselő a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy Balatonfüred a kultúra és a művészetek városa kíván lenni, s szeretnék feléleszteni a fürdőváros egykori - reformkori - színházi életét, kulturális pezsgését. Rámutatott ugyanakkor arra is, hogy a FüredFest rendezvényei egyre jobban vonzzák a turistákat, ugyanis nívós kulturális műsorokon vehetnek részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását