2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megszavazták a Lex-Rábát

Az Európai Parlament kedden délben, starsbourgi ülésén 610 igen szavazattal (90 százalékos támogatással) megszavazta Anne Laperouzze Vizekre vonatkozó környezetminőségi normák című jelentését, azaz a Lex-Rábát.
2008. június 17. kedd 15:32 - Hírextra
Olajos Péter néppárti (MDF) képviselő a szavazás után a Parlamentben kijelentette: "Nem túlzok, ha azt mondom, folyóink vízminőségének szempontjából történelmi pillanathoz érkeztünk. Sikerült ismét egy jó, előre mutató direktívát alkotnunk. Egy javaslatot, amely újra tartalmazza a határon átnyúló vizek esetén a közös tagállamok közötti szabályozás és felelősség alapelvét.

Egy javaslatot, amely az emisszióról az imisszióra helyezi a hangsúlyt, azaz az ipari érdekek helyett, a folyó élővilágának érdekeit helyezi előtérbe. Egy jogszabályt, amely 33 anyagra, főleg rovarirtó szerekre, vegyipari anyagokra, nehézfémekre vezet be szigorúbb határértékeket."

Az Európai Unióban az ilyen esetekben alkalmazott ún. együttdöntési eljárás értelmében a ma elfogadott szöveget, kompromisszumos csomagot még az Európai Tanácsnak is jóvá kell hagynia.

"Most a Tanácson a sor támogatják-e a jogszabályt, elősegítik-e folyóink tisztaságát. A kormányokon, hogy megszüntetik-e a Rába és a hasonló helyzetben lévő európai folyók túlszennyezését." - tette hozzá Olajos.

Kiadó: Olajos Péter Európai Parlamenti Képviselő
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását